Over Eef

Eef is geboren in de Vlaamse Kempen, in het stadje Turnhout. Het gebeurde in het Jaar van de Vrouw 1975 op maandag 22 december rond een uur of zes in de ochtend. Exact op de dag dat men haar verwachtte. Een van de weinige keren dat zij zo precies op tijd is geweest. Op haar 12e stak zij de Belgisch-Nederlandse grens over en vestigde zich in het Brabantse Tilburg. Na haar middelbare schooltijd maakte ze dat ze daar weg kwam en ging studeren in Nijmegen. Een jaar en een adres of vijf later verdwaalde zij kortstondig in het Amsterdamse, maar vond in 1999 haar thuis in de mooie stad aan zee, Den Haag. Ook daar versleet zij reeds menig adres, tot zij als echte landrot enige rust vond in het Zeeheldenkwartier.

Na jaren van zoektochten naar geschikte professies en studeren, heeft Eef tien jaar in verschillende functies voor de stad Den Haag gewerkt. Met ondertussen twee diploma’s op zak is zij even klaar met studeren, maar natuurlijk nooit met leren. En omdat Eef wel houdt van verandering, is zij in 2010 een nieuwe weg ingeslagen. De weg van het schrijverschap. Na enkele jaren van gisten en rijpen, zet zij nu haar ideeën op papier. En geniet daar met volle teugen van! Geen drug zo sterk als een schrijversflow…

Enkele jaren geleden is Eef die nieuwe weg nog wat rigoureuzer op gegaan, ze verkocht huis en haard, zegde haar baan bij de gemeente op en ging zwerven. Eind mei 2011 vertrok zij naar La Bella Italia om daar een maand of drie te toeren met James, haar mooie VW camper. Sinds het najaar van 2011 zwierf ze rond in de Lage Landen, dan stond ze met James op de Antwerpse Scheldekaai, dan paste ze op een huis in Den Haag en dan vertoefde ze toch weer even in het warme Senegal.  In de zomer van 2012 heeft ze zich plots gesettelt in Utrecht met haar nieuwe lief, wie had dat gedacht..zij zelf nog het allerminst.

Op literair vlak heeft Eef de afgelopen tijd pauze genomen, maar stilgezeten heeft zij niet. In september 2013 zag liefdesbaby nummer 1 het levenslicht en liefdesbaby nummer 2 wordt in januari 2015 verwacht. Daarna hoopt Eef vooral weer verhalen en avonturen op schrift te baren…

Haar debuut de erotica verzameling Sterrenogen (Arbeiderspers) is sinds september 2011 verkrijgbaar in de boekhandel. Op dit moment verzamelt Eef haar Italiaanse avonturen zwart op wit en werkt ze aan haar eerste roman. Als haar literaire vruchtbaarheid net zo hoog blijkt te zijn de komende tijd, verschijnen deze in 2016 en 2017.

Om stoom af te blazen en haar wereld te openen, is zij destijds dit blog begonnen. Lees haar avonturen, haar worstelingen, haar successen, haar frustraties en laat haar af en toe weten dat ze het allemaal niet voor niets doet. Geef haar eens een virtuele knuffel en een lach. En vind van haar schrijverijen wat je ervan vindt. Ze houdt toch wel van je.

2 Reacties op “Over Eef

 1. Lieve Eef, ik wens je veel succes met je schrijverijen en geef je via deze weg alvast een vette knuffel. Tot binnenkort!
  RUUD

 2. Eef,
  ik heb je intervieuw in Humo herlezen ; was een van die dingen die in mijn “bewaarschuif” zaten en dienen om af en toe nog eens in te bladeren en stukjes te herlezen … viel reuze mee want in plaats van een stukje werd het een volledige herlezing.
  Wat je daar zegt over je werk “… Er zit soms echt onwil bij je aan tafel, mensen die niets willen, alleen hun uitkering en verder niks. …” , dat kennen we hier in Sint-Niklaas ook !
  Wens je veel, veel schrijfgenot. Dus ik ben gewoonweg in blijde verwachting !
  Liefs uit Zuid-Europa !
  Michel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *